vineri, 5 iunie 2009

închis....temporar

"Nu e aşa cum crezi tu..."

Între datorie şi dragoste, între bine şi rău... sunt frământări nenumărate care te aduc la întrebări de o greutate la care nu se mai poate tranşa aşa şi aşa. Conceptele filosofiei studiate de atâţia ani şi de atâţia oameni: Adevăr, Dreptate, Iubire.... despre acestea nu se poate discuta pe linie orizontală. Se impune linia verticală, raportarea la Dumnezeu. Doar la Dumnezeu există Adevăr, Dreptate, Iubire... La oameni e doar un simulacru de toate acestea...

Fotografie alb-negru... De ce? Pentru că e greu să potenţezi culori când în propria viaţă sunt doar gri-uri... Gri-urile sunt foarte frumoase, se pot întrevedea/ imagina şi culori calde şi culori reci... Spunea un mare om al fotografiei alb-negru că aşa fiecare este liber să dea curs "poveştii" fotografice.

Trăim din poveşti, minunîndu-ne de înţelepciunea poporului din care facem parte; cu o istorie şi o poveste proprie alb-negru.

Citesc, sau mai bine zis citeam, Jurnal portughez de Eliade. Prea trist şi prea profund mă doare ca să pot continua acum. Prea trist şi prea îndurerător Mareşalul Antonescu de Buzatu... Categoric nu mi-am nimerit de data asta cărţile. Plusînd şi cu alb-negru imaginilor stocate şi cu întâmplări inerente şi recurente vieţii cotidiene... De-am putea să ne despărţim de cotidian, de proverbe şi zicători completate cu alb-negru propriu sună aşa: "ochi care nu se văd se uită... şi urechile care nu se mai aud uită să se mai înţeleagă".

Ruperea de pământ se poate prin apropierea de Dumnezeu aşa cum iată zice Sf Ap Pavel către Romani "bine ştiind că suferinţa aduce răbdare, 4. Şi răbdarea încercare, şi încercarea nădejde 5. Iar nădejdea nu ruşinează pentru că iubirea lui Dumnezeu s-a vărsat în inimile noastre, prin Duhul Sfânt, Cel dăruit nouă."

Cu nădejde înainte dar până atunci... închid temporar!


Ana lui Manole - Magda Puscas

14 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

E adevarat ce spui tu, caci si eu am trait o perioada in 'griuri' si abia in Dumnezeu am gustat din mirificele culori ale vietii si doar arareori ma mai intersectez cu ceva alb-negru.
In ce priveste Adevarul, Dreptatea, Iubirea, astea sunt 'MONOPOLUL' Divinitatii,din care gustam si noi daca ramanem in ascultare de EL.

DoDu spunea...

E o moda sa-ti inchizi blogul sau sa-l parasesti, desi blogul tau nu facea nimanui rau, iar ceea ce nu face rau e intotdeauna de bine

Ecaterina spunea...

DoDu, multumesc! Nu l-am parasit si nici nu il inchid de tot dar nu mai aveam puterea sa pun alte flori in geam si cele pe care le aveam s-au uscat.

Anonim spunea...

catinca, am cascat ochii cat cepele cand am vazut cat ai scris. Te inteleg simpla. Nu mai pot socoti in gand si nici pe oameni in romane....de ce atat de tris?
de ce atat de trist?
Imi lipsesti. Aici ma simt ca intr-un exil in care noptile imi impart zilele in avant si deznadejde. Imi era mai usor sa te stiu aproape, sa impartasim...sa dam culori la gri...sa nu inchizi...

Anonim spunea...

am crezut ca e o gluma si, de altfel, ai dezmintit zvonu..da mai pune si tu ceva pe aici

te pup
dor di tini

Mi

Anonim spunea...

heiiiiii


pustiu



heiiiiiiiii

Anonim spunea...

aloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

ce faaaaci?


heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei

missssssss you

Ecaterina spunea...

hei, daca vrei sa mai povestim, putem folosi telefonul... pana nu il inchid si pe ala :)

Te astept... vii maine, nu-i asa?

Anonim spunea...

hai pe blog...iar

mi

Unknown spunea...

alooooooooo

Anonim spunea...

as vrea sa mai ai timp

si rabdare

si uite, si Cip te asteapta...

si timp

si rabdare

asa de mult ne-am departat....

Mi

Anonim spunea...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Anonim spunea...

Hi, i just want to say hello to the community